09 Januari 2014

Vanwege het falen van onze opslagsystemen worden mails momenteel vertraagd verzonden. Er is geen data verloren gegaan en de systemen draaien nog steeds.De vertraging wordt veroorzaakt door het heropbouwen van onze systemen. Het is mogelijk dat u ook tijdelijk een foutmelding krijgt, gelieve het dan enkele minuten later nogmaals te proberen.

Het volledig oplossen van deze storing kan tot enkele dagen in beslag nemen.

Update 9 – 20/01 16:00
Na werken van dit weekend lijkt het erop dat we de oorzaak van de vertraagde mails hebben gevonden. Door het vervangen van een defecte controller op onze hoofd opslagserver is de snelheid van het systeem drastisch verhoogd. Maandagochtend was de eerste stresstest van ons systeem door u (de klanten) aangezien een maandagochtend  één van onze drukste dagen is voor onze mailserver. De responstijden blijven normaal. We blijven alles monitoren.

Update 8 – 18/01 10:29
Gisteravond hebben we nog een probleem gevonden met een opslag systeem, we hebben dit volledig vervangen, en dit toestel is ondertussen data aan het repliceren, dit zou vandaag afgerond moeten zijn. We hebben ook een defecte disk controller dienen te vervangen in een ander opslagsysteem, deze nacht is deze nieuwe controller opnieuw optimaal beginnen werken. Omdat in het weekend en ‘s nachts de load sowieso lager is, zou alles nu optimaal moeten werken. We dienen tot maandag te wachten of het probleem terug zou opduiken. Onze excuses voor de beperkte communicatie gisteren, we waren hard aan het werk, maar hadden geen updates.

Update 7 – 17/01 11:16
De monitoring van de laatste implementatie heeft afgelopen nacht bevestigd dat we nog niet het gewenste resultaat hebben. Daarom wordt nu, om 11u, nog een volgend onderhoud uitgevoerd. Van zodra wij hierover feedback hebben, wordt u op de hoogte gebracht. Intussen is webmail terug beschikbaar. Mocht u nog op de storingen-pagina terecht komen, gelieve dan even uw browser cache te verwijderen.

Update 6 – 16/01 16:40
In overleg met onze hardwareleverancier werd een mogelijke oplossing uitgewerkt.  Deze wordt op dit moment geïmplementeerd.  In de loop van de avond en de nacht wordt verder opgevolgd om te zien of dit de nodige snelheidswinst geeft zodat er geen vertragingen meer optreden.

Update 5 – 16/01 10:59
Intussen heeft ons technisch team contact met de hardware leverancier en zoeken ze samen naar de mogelijke oorzaak van het probleem.   Wij houden u verder op de hoogte van zodra er feedback is.

Update 4 – 15/01 17:02
Ons tech team is nog steeds volop bezig, het is niet een welbepaald duidelijk probleem dat de vertraging in de mails veroorzaakt. Ze zoeken stap voor stap uit door te testen en de resultaten van de ingrepen te controleren. Telkens komen we een stap dichter bij de oplossing. Wij informeren u van zodra we meer nieuws hebben.

We willen nog even bevestigen dat er geen data is of zal verloren gaan.

Update 3 – 15/01 11:22
Het onderhoud van deze nacht heeft de problemen nog niet volledig verholpen, daarom dienen wij nogmaals een onderhoud in te plannen. Deze zal om 12:00 starten en er wordt geschat dat er gedurende een half uur geen mails zullen worden uitgestuurd.

Update 2 – 14/01 14:42
Onze systemen zijn momenteel terug opgebouwd maar er zijn nog blijvende problemen met het vertraagd ontvangen van berichten. Daarom plant ons netwerkteam deze nacht om 1 uur een onderhoud in. Gedurende dit onderhoud is het niet mogelijk om berichten te ontvangen. We verwachten dat alle systemen terug normaal draaien tegen de ochtend.

Update 1 – 13/01 13:22We verwachten dat de vertraging tijdens het ontvangen van berichten zal worden opgelost binnen de 48 uren. De vertraging wordt mede veroorzaakt door een te hoge belasting tijdens de werkuren. Edpnet doet er alles aan om dit proces te versnellen.

Edpnet excuseert zich voor het ongemak.