21 February 2014 – Aanbevolen FRITZ!Box firmware upgrade

Recent heeft de fabrikant van de FRITZ!Box modems, AVM, een firmware update uitgebracht naar aanleiding van gerapporteerde aanvallen van hackers op dit type toestel. Hackers zouden op die manier via uw nummer kunnen bellen. Zowel in Duitsland, het thuisland van AVM, als in Nederland, waar oa de ISP XS4ALL ook de FRITZ!Box modems aanbiedt, waren er problemen gemeld.

Ondertussen communiceerde AVM dat ze samenwerken met opsporingsautoriteiten om de daders te achterhalen. Met nieuwe firmware moeten verdere aanvallen voorkomen worden. De getraceerde aanvallen betroffen alle modellen, en intussen heeft AVM een upgrade voorzien voor meer dan 40 modellen die ze verdelen (http://www.avm.de/en/Sicherheit/update_list.html).

Uiteraard moet edpnet ook u als FRITZ!Box gebruiker beschermen. Wij hebben intussen zelf ook meldingen van klanten met een FRITZ!Box modem die verdachte activiteiten hebben opgemerkt. Daarom raden wij u ten stelligste aan om zo snel als mogelijk deze upgrade uit te voeren.

Hoe u de firmware upgrade op uw modem opstart, wordt u hier heel eenvoudig uitgelegd (in het Engels): http://www.avm.de/de/Service/FRITZ_Clips/start_clip.php?clip=fritz_clip_firmware_update_en