Geen heartbleed impact

Zoals u misschien reeds weet, is er een bug ontdekt, Heartbleed genaamd, in het “OpenSSL”-protocol.
Deze bug is een een programmeerfout in OpenSSL. OpenSSL is beveiligingssoftware die zorgt voor de beveiliging van confidentiële gegevens die over het internet verstuurd worden. OpenSSL wordt wereldwijd gebruikt voor allerhande applicaties (zoals bv. Webmail, homebanking, social media,…). Door dit lek kunnen (met nadruk op kunnen) cybercriminelen toegang krijgen tot persoonlijke gegevens. Normaal is dergelijke informatie geëncrypteerd, maar de heartbleed bug maakt het mogelijk om die informatie te onderscheppen. Niet alle webservers, websites, etc. bevatten deze bug.  Alles hangt af van de versie van OpenSSL die geïnstalleerd is.

Onze My edpnet/e-mail/hostings en andere applicaties waren nooit geïmpacteerd.  

Indien u meer over Heartbleed wil lezen, dan kan u terecht op :

Belangrijk om weten is dat edpnet gebruik maakt van het OpenSSL protocol maar niets te maken heeft met de heartbleed bug. Het OpenSSL-protocol wordt wereldwijd door zeer veel bedrijven en organisaties gebruikt.

Wij willen onze klanten aanraden om de wachtwoorden van hun accounts (social media, webmails,…) preventief te wijzigen en te versterken.

Hieronder enkele tips voor een veilig wachtwoord :

  • De lengte van het wachtwoord : hoe langer het paswoord, hoe sterker.
  • Verander uw wachtwoord regelmatig.
  • Gebruik een zin als wachtwoord.
  • Gebruik verschillende karakters: hoe meer variëteit in karakters, hoe beter. Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers en leestekens en wissel deze af.
  • Maak gebruik van een wachtwoord manager (bvb : LastPass, KeePass, Roboform, 1Password en vele anderen. Meer info op  http://strategischlui.nl/veilige-wachtwoorden-zonder-gedoe/)